Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrij brood

Ingrediënten voor Glutenvrij brood

450 gr. gluten vrij meel
een handjevol zonnebloempitten
een handjevol sesamzaad
een handjevol lijnzaad
een geklutst ei
twee eetlepels boter en een eetlepel stroop (gemengd)
1 a 1½ theelepel gist
1½ theelepel zout (of iets meer tot 2 theelepel)
180 cc karnemelk aanlengen met warm water tot 380 cc

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.8 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
jannijman

Hoe maak je Glutenvrij brood

Het geheel in een beslagkom roeren tot alles gemengd is en in het bakblik van de broodbakmachine doen
Bakken in de broodbakmachine op het glutenvrije programma of het volkoren broodprogramma.

Reacties

Door Muriël op zo, 01/06/2014 - 15:13
Je zou waarschijnlijk prima de boter kunnen vervangen door kokosolie en de karnemelk door wellicht amandelmelk of een andere vervanger op dat gebied (soja,rijstedrank) Zo is hij ook volledig lactosevrij
Door Marja op vr, 22/05/2015 - 19:18
Compliment voor jullie recepten! Op advies van dr. Klinghardt (behandelt succesvol Lyme-patienten in de VS) ga ik een poos glutenvrij eten. Door glutenvrij te eten, kunnen de darmen beter mineralen ed. opnemen. Door de ziekte is dit verstoord.

Je tip of commentaar