Ingrediënten voor Glutenvrije nieuwjaarsrolletjes
180 gram glutenvrij wit meel,
130 gram witte basterdsuiker,
70 gram boter op kamertemperatuur (+ wat extra om het ijzer in te vetten),
1 ei,
8 gram vanillesuiker,
0,5 tl xantaangom,
15 ml water
Hoe maak je Glutenvrije nieuwjaarsrolletjes
Doe (vanille)suiker, ei, xantaangom en water in een kom en mix het geheel door elkaar.
Mix dan ook de boter door het deeg, voeg als laatste het meel toe.
Laat het deeg vervolgens een uur rusten in de koelkast.
Verwarm het kniepertjes ijzer voor. Ons ijzer heeft in totaal 5 standen, wij gebruikten nummer 2.
Vet het ijzer in met een beetje gesmolten boter.
Pak een balletje deeg van ongeveer 4-5 cm in doorsnee en leg deze boven het midden van het ijzer.
Doe de deksel voorzichtig dicht en laat hem ongeveer 3 minuten zo staan.
Als de wafel bruin genoeg is kun je hem, met een dunne spatel, voorzichtig losmaken van het ijzer.
Leg het kniepertje op een bord en rol het rond een ronde stok van ongeveer 2 cm in doorsnee.
Serveer de nieuwjaarsrolletjes met slagroom.
Reacties
Witmeel? Welke bedoel je?
Ze bedoelt bloem. Zelf ben ik groot fan van de glutenvrije bliem van Doves Farm. Deze is bij grotere AH-filialen te koop en anders online.
kan zelf reizend bakmeel ook?
Je tip of commentaar