Ingrediënten voor Glutenvrije crème feest-koekjes
Voor de koekjes
220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
Rasp van 1 citroen,
Voor de crème
2,5 el melk
200 gram poedersuiker
0,5 tl vanille-extract
2-3 el kokosolie (gesmolten)
Glutenvrije feestdecoratie (deze sprinkels zijn te koop bij de AH)
Hoe maak je Glutenvrije crème feest-koekjes
Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Laat het deeg minstens een uurtje rusten in de koelkast.
Warm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte en steek er vormpjes uit.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Als de koekjes zijn afgekoeld maak je de crème.
Roer de melk, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel.
Voeg de kokosolie toe, roer het verder tot een gladde, dikke crème.
Doe de crème dan in een spuitzak en spuit rondjes op de koekjes.
Verdeel de feestdecoratie over de koekjes, laat de crème uitharden.
Reacties
Fijn om hier een glutenvrij recept voor te vinden. Ik heb ze gemaakt maar ze zijn erg broos, vallen snel uit elkaar. Heb je daar nog een tip voor?
Ik voeg altijd een theelepel vlozaad (Psylliumzaad) toe. Voor een heel brood een eetlepel.
Dit voorkomt meestal het kruimelen.
Te krijgen bij natuur- en reformwinkels zoals bijv. Holland & Barret.
Je tip of commentaar