Ingrediënten voor Hollandse salade
Voor de salade
1 krop botersla,
2 augurken,
een handvol snoeptomaatjes,
1 komkommer,
4 hardgekookte eieren,
1 kleine ui, gesnipperd
Voor de glutenvrije dressing
5 eetlepels yogonaise (of 3 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels yoghurt)
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
verse bieslook, in stukjes
peper
zout
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
5
Aantal stuks:
1
Gang:
Keuken:
Bereidingstijd:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
14 mrt 2020
Laatste wijziging:
30 mrt 2020
Hoe maak je Hollandse salade
Scheur de sla in stukjes, was snel en laat goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de tomaatjes door de helft, de komkommer en de augurken in stukjes en de eieren in kwarten.
Meng de sla, ui, komkommer, tomaat en de augurk in een kom.
Leg op het laatst de ei op de salade.
Meng voor de dressing de yogonaise, mosterd en de honing en klop dit goed los.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de dressing met bieslook en serveer de dressing bij de salade!
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Reacties
Ook heerlijk met stukjes kaas erbij!
Je tip of commentaar