Ingrediënten voor Groenteburger met tonijn
2 blikjes tonijnstukken in water,
klein blikje mais (150 gram),
150 gram doperwten (diepvries),
300 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes),
100 gram glutenvrij paneermeel,
1 ei,
2 theelepels Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras,
glutenvrije broodjes,
1 komkommer,
75 gram veldsla,
150 gram tzaziki ,
olijfolie
Hoe maak je Groenteburger met tonijn
Kook de zoete aardappel gaar, stamp tot puree en laat afkoelen.
Doe de doperwten in een vergiet en giet er kokend water overheen.
Doe de mais en de tonijn erbij en laat goed uitlekken.
Meng de zoete aardappel, ei, mais, doperwt, kerrie en de tonijn in een kom.
Vorm burgers (grootte naar wens) en rol deze aan alle kanten door de paneermeel.
Bak de burgers in 10 minuten gaar en bruin in de koekenpan.
Bak indien nodig de broodjes in de oven.
Beleg ze met de bladsla en de komkommerplakjes.
Leg de burger erop en doe er een flinke lepel tzaziki overheen.
Dit recept is voldoende voor 8-10 burgers (afhankelijk van de grootte)
Je tip of commentaar