Ingrediënten voor Sneeuwster, glutenvrij!
150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
Zakje vanillesuiker,
1 tl citroensap,
50 gram gesmolten boter,
250 ml slagroom,
Zakje klopfix,
3 el kwark,
2 el suiker,
Advocaat (5-10 el, naar smaak)
Hoe maak je Sneeuwster, glutenvrij!
Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine.
Voeg het meel, de bakpoeder, vanillesuiker en het citroensap toe. Klop dit erdoor.
Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop die ook door het mengsel.
Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met boter.
Giet het cakebeslag in de springvorm.
Bak de cake in een voorverwarmde oven in 30 minuten gaar.
De eerste 20 minuten moet de oven op 180 graden, de laatste 10 minuten zet je de oven op 160 graden.
Laat de taart afkoelen.
Als de cake goed is afgekoeld snijd je de de cake doormidden.
Klop de slagroom, kwark, suiker en klopfix stevig.
Verdeel de slagroom de onderste cake laag.
Hierover verdeel je wat lepels advocaat. Wij hebben ongeveer 8 eetlepels gebruikt.
De 2e laag cake kan nu bovenop de advocaat laag gelegd worden.
Voor de taart geserveerd wordt bestrooi je hem nog met poedersuiker.
De advocaat kan ook vervangen worden door lemon curd of (zelfgemaakte) banketbakkersroom!
Reacties
Hallo,
Kunt u mij vertellen welk meel? Ik heb nu schar, holland and barret meel gebruikt. Mar alles mislukt kunt u vertellen welke ik precies nodig heb?
Gr jessica
Hi Jessica,
Wij gebruiken altijd het glutenvrije witte meel van MixWell, deze is online te bestellen. Met dit meel moet het lukken! :)
Groetjes Lynn
Is dat dan de gewone witte bloem want er is ook cookie mix en andere soorten....
Dat is de witte bloem.
Welke maat springvorm heeft u gebruikt?
Wij hebben de 26 cm vorm gebruikt.
Je tip of commentaar