Menu

Koffiebroodjes met sinaasappel

Heerlijk glutenvrij koffiebroodje

Ingrediënten voor Koffiebroodjes met sinaasappel

Voor 10 koffiebroodjes:

De rozijnen
75 gram rozijnen
35 ml Grand Manier

Banketbakkersroom
Gebruik dit recept: (zelfgemaakte) banketbakkersroom

Deeg
400 gram glutenvrij wit meel
22 gram suiker
75 gram boter
12 gram gist
1,5 ei
100 ml melk
2 sinaasappels (rasp)

Sinaasappelgelei
400 gram sinaasappels
Rasp van 1 sinaasappel
75 gram geleisuiker
200 gram suiker
0,75 eetlepel citroensap

Garnering
100 gram witte chocolade

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (8 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Heel Holland Bakt

Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Koffiebroodjes met sinaasappel

De rozijnen moeten een dag voor het bakken van de broodjes klaar gemaakt worden.
Doe de rozijnen in een bakje.
Giet hier kokend water overheen, precies zo dat de rozijnen onder water staan. Laat dit 30 min zo staan.
Leg de rozijnen dan in de Grand Marnier en laat dit een dag staan.

Maak de banketbakkersroom volgens dit recept

Voor het deeg mogen alle ingrediënten in 1 kom.
Verwarm de oven voor op 30 graden.
Meng eerst de ingrediënten 3 minuten op een lage stand en daarna nog 5 minuten op de snelle stand van de keukenmachine.
Maak dan een bolletje van het deeg, plaats deze in een ingevette kom. Leg hier een vochtige theedoek overheen.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 30 graden en zet de kom in de oven. Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 50 cm.
Smeer een laagje banketbakkersroom over het deeg. Laat ongeveer 1 cm aan de lange kanten vrij.
Verdeel de rozijnen over het deeg.
Vouw de 2 lange kanten van het deeg naar binnen.
Nu heb je 1 lange slinger deeg, deze moet nu in 10 broodjes gesneden worden.
Maak nog wel een snede in het deeg (zie foto), zodat de vulling zichtbaar wordt.
Dek de broodjes weer af met een vochtige theedoek en laat ze nog eens 45 minuten rijzen op 20 graden.
Na 45 minuten mag de vochtige theedoek van de broodjes af.
Ze moeten nu nog 12 minuten goudbruin gebakken worden op 220 graden.

Na het bakken en afkoelen van de broodjes kan de sinaasappelgelei over de broodjes gestreken worden.
Deze maak je door het 150 gram vruchtvlees (zonder pitjes, vel en schil) uit de sinaasappels te halen.
Samen et de citroensap mag dit in aan de kook gebracht worden in een steelpannetje.
Dan mag de geleisuiker erbij, laat 4 minuten doorkoken.
Mix dan fijn met de staafmixer en laat dit afkoelen voor je het op de broodjes smeert.

Na het bestrijken van de broodjes, spuit je in mooie fijne lijntjes de witte chocola over de broodjes.
Deze moet eerst au bain-marie gesmolten worden en in een kleine spuitzak gedaan worden.

Het is even een klusje, maar ze zijn verrukkelijk!

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.