Ingrediënten voor Glutenvrije tartelettes met rood fruit
Voor de bodem
220 glutenvrij wit meel,
30 gram (glutenvrij) amandelmeel,
80 gram poedersuiker,
120 gram boter,
30 gram losgeklopt ei (iets minder dan 1 ei),
Voor de banketbakkersroom
3 eidooiers,
35 gram glutenvrij wit meel,
350 ml melk,
65 gram suiker,
2 zakjes vanillesuiker
Voor de topping
Rood fruit
Hoe maak je Glutenvrije tartelettes met rood fruit
Voor de banketbakkersroom meng je de suiker, vanillesuiker en de eidooiers door elkaar.
Voeg hier het glutenvrije meel aan toe, roer tot deze is opgenomen.
Verhit de melk dan in een steelpan.
Zodra de melk begint met koken (belletjes aan de rand van de pan), draai je het vuur uit.
Doe dan een beetje melk bij het eimengsel en roer tot de melk is opgenomen.
Doe hetzelfde voor de rest van de melk.
Giet het mengsel nu weer terug in de pan, draai het vuur weer aan.
Breng de banketbakkersroom opnieuw aan de kook, blijf heel goed roeren.
Giet de room nu in een schaal.
Dek de room af met folie, druk dit folie op de room, zodat er geen velletjes ontstaan.
Laat de banketbakkersroom afkoelen.
Als het is afgekoeld zet je de schaal in de koelkast, nu kan de room goed indikken.
Nu kun je beginnen met de bodem.
Doe je meel, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom.
Mix het geheel tot een kruimeldeeg.
Kneed dan de ei erdoor, nu krijg je een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 12 balletjes.
Rol de balletjes met een deegroller uit en bekleed het bakvormpje hiermee.
Bak de taartjes (zonder vulling) 20-25 minuten op 180 graden goudbruin gaar in de oven.
Laat de bodems afkoelen.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en verdeel de room over de tartelettes.
Als laatste verdeel je ook het rode fruit over de taartjes.
Reacties
Op hoeveel graden heeft u de tartelletes gebakken?
Hi Joya,
Op 180 graden in een hete lucht oven. Het kan in jouw oven anders zijn, dus blijf er de laatste minuten even bij.
Je tip of commentaar