Ingrediënten voor Glutenvrij Stoofvlees
750 magere runderlappen (in grove stukken),
Scheut vloeibare bakboter,
6 flinke uien,
3 el appelstroop,
3 (glutenvrije) runderbouillonblokjes,
50 ml melk,
2 el maizena,
2 el Zwolse stoof kruiden van Jonnie Boer (dit is een kruidenmix van kaneel, kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflookpoeder, korianderzaad en nootmuskaat)
Hoe maak je Glutenvrij Stoofvlees
Doe de boter in een braadpan. Voeg hier het vlees aan toe en braad het vlees aan tot het bruin is. Snijd de uien in halve ringen, braad deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de kruiden, appelstroop en bouillonblokjes toe aan het vlees. Doe er een halve liter water bij en breng aan de kook. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat het mengsel minstens 2,5 uur stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Roer als laatste de maizena en melk door elkaar, meng dit door het stoofvlees. Je kunt het stoofvlees serveren met bijvoorbeeld aardappelen, friet, rijst, rodekool en/of andere groentes.
Reacties
Ziet er heerlijk uit, maar is op 3 bouillonblikjes 0,5 liter water niet wat weinig?
Hi Sietske,
Dank je wel voor je reactie. Het is ook echt super lekker!
Wij vinden 3 blokjes ruim voldoende, maar pas het aan je eigen behoefte aan.
De vraag is nog niet beantwoord en ik vraag het mij ook nog af. Is een halve liter water niet te weinig voor drie bouillonblokjes? Moet er niet meer water bij?
Ik maak dit recept nu voor de 4e keer. Echt heerlijk. En een halve liter water is zeker niet te veel, ik gebruik maar 450ml. Je moet aan het eind zeker de melk met maizena toevoegen om het wat in te dikken.
Helaas is het kruidenpotje ''Jonnie boer - Zwolse kruiden'' nergens meer te koop. Tips om dit voor te kunnen vervangen, glutenvrij?
Ik gebruik Hollandse kruidenstoof van Euroma.
Je tip of commentaar