Menu

Glutenvrij Stoofvlees

Glutenvrij stoofvlees met appelstroop

Ingrediënten voor Glutenvrij Stoofvlees

750 magere runderlappen (in grove stukken),
Scheut vloeibare bakboter,
6 flinke uien,
3 el appelstroop,
3 (glutenvrije) runderbouillonblokjes,
50 ml melk,
2 el maizena,
2 el Zwolse stoof kruiden van Jonnie Boer (dit is een kruidenmix van kaneel, kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflookpoeder, korianderzaad en nootmuskaat)

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (4 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
17 okt 2020

Hoe maak je Glutenvrij Stoofvlees

Doe de boter in een braadpan. Voeg hier het vlees aan toe en braad het vlees aan tot het bruin is. Snijd de uien in halve ringen, braad deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de kruiden, appelstroop en bouillonblokjes toe aan het vlees. Doe er een halve liter water bij en breng aan de kook. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat het mengsel minstens 2,5 uur stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt.

Roer als laatste de maizena en melk door elkaar, meng dit door het stoofvlees. Je kunt het stoofvlees serveren met bijvoorbeeld aardappelen, friet, rijst, rodekool en/of andere groentes.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.