Menu

Glutenvrij naan brood

Glutenvrije naan brood

Ingrediënten voor Glutenvrij naan brood

Voor het deeg

520 gram wit meel,
2 tl suiker,
10 gram zout,
7 gram gedroogde gist,
50 gram gesmolten boter,
175 gram volle yoghurt,
175 ml water, lauwwarm

Voor de topping

100 gram gesmolten boter,
3 tenen knoflook (fijngehakt),
1 el gedroogde oregano

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.7 (3 stemmen)
Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
8
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
20 jul 2020

Hoe maak je Glutenvrij naan brood

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed ongeveer 5 minuten met een keukenmachine.
Bedek de kom met een vochtige theedoek.
Laat het deeg 1 uur rijzen in een oven op 35 graden.

Haal de kom uit de oven en verwarm de oven voor op 230 graden.
Laat de bakplaat in de oven staan, deze moet mee verwarmd worden.
Bestrooi je werkblad met glutenvrij wit meel.
Verdeel het deeg in 8 stukken en druk het deeg plat in de vorm van een ovaal.
Meng voor de topping de gesmolten boter, fijngehakte knoflook en oregano.
Bestrijk het brood hiermee zowel voor als na het afbakken.

Bak de naan in 6-9 minuten goudbruin en gaar.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.