Ingrediënten voor Glutenvrij naan brood
Voor het deeg
520 gram wit meel,
2 tl suiker,
10 gram zout,
7 gram gedroogde gist,
50 gram gesmolten boter,
175 gram volle yoghurt,
175 ml water, lauwwarm
Voor de topping
100 gram gesmolten boter,
3 tenen knoflook (fijngehakt),
1 el gedroogde oregano
Hoe maak je Glutenvrij naan brood
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed ongeveer 5 minuten met een keukenmachine.
Bedek de kom met een vochtige theedoek.
Laat het deeg 1 uur rijzen in een oven op 35 graden.
Haal de kom uit de oven en verwarm de oven voor op 230 graden.
Laat de bakplaat in de oven staan, deze moet mee verwarmd worden.
Bestrooi je werkblad met glutenvrij wit meel.
Verdeel het deeg in 8 stukken en druk het deeg plat in de vorm van een ovaal.
Meng voor de topping de gesmolten boter, fijngehakte knoflook en oregano.
Bestrijk het brood hiermee zowel voor als na het afbakken.
Bak de naan in 6-9 minuten goudbruin en gaar.
Je tip of commentaar