Ingrediënten voor Glutenvrije kaas-ui broodjes
Voor het deeg
550 gr glutenvrij wit meel,
7 gr gedroogde gist,
20 ml olijfolie,
40 ml melk op kamertemperatuur,
260 ml water (lauwwarm),
10 gr zout,
2 tl Italiaanse kruiden
Voor de topping
1 ui,
150 gram (geraspte) kaas,
Beetje tijm
Hoe maak je Glutenvrije kaas-ui broodjes
Meng alle ingrediënten voor het brooddeeg met de keukenmachine.
Maak van het deeg een bal.
Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek (boven de verwarming).
Snijd de ui in ringen en bak die met een beetje boter en tijm.
Verdeel het deeg na 1 uur rijzen in 12 bollen.
Verdeel de ui over de bollen, druk de bollen eventueel een beetje platter zodat de ui erop blijft liggen.
Laat de bollen nogmaals 3 kwartier rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel de geraspte kaas over de broodjes voor ze de oven in gaan.
Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin gaar.
Je tip of commentaar