Ingrediënten voor Glutenvrij breekbrood met kaas en tuinkruiden
320 gram glutenvrij wit meel,
1 el bakpoeder,
Flinke snuf zout,
Hand vol verse tuinkruiden (fijngesneden bieslook, peterselie, tijm etc.)
40 gram ongezouten roomboter (in klontjes),
75 gram cheddar (geraspt of fijngesneden plakjes),
75 gram geraspte kaas,
150 ml melk,
1 el sesamzaad,
1 el maanzaad
Hoe maak je Glutenvrij breekbrood met kaas en tuinkruiden
Warm de oven voor op 220 graden.
Doe meel, bakpoeder en boter in een kom.
Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, zo wordt het een kruimelig mengsel.
Voeg dan zout, de kruiden, de sesam, de maanzaad en de 2 soorten kaas toe.
Als laatste voeg je de melk toe.
Meng het mengsel eerst met een spatel, kneed vervolgens verder met de hand.
Als het deeg nog te plakkerig is doe je er nog wat glutenvrij meel bij.
Vorm nu een bal van het deeg.
Druk de bal plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat, tot 3-4 cm dikte.
Verdeel het brood in 10 puntjes, snijd niet helemaal door tot het midden zodat de puntjes aan elkaar blijven zitten.
Draai vervolgens ieder puntje een slag, zo ontstaat er een mooie bloem.
Bestrijk het brood met geklopt ei.
Bak het brood in 15 minuten goudbruin gaar.
Je tip of commentaar