Menu

Sneeuwster, glutenvrij!

Glutenvrije sneeuwster taart

Ingrediënten voor Sneeuwster, glutenvrij!

150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
Zakje vanillesuiker,
1 tl citroensap,
50 gram gesmolten boter,
250 ml slagroom,
Zakje klopfix,
3 el kwark,
2 el suiker,
Advocaat (5-10 el, naar smaak)

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.7 (6 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
17 apr 2020

Hoe maak je Sneeuwster, glutenvrij!

Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine.
Voeg het meel, de bakpoeder, vanillesuiker en het citroensap toe. Klop dit erdoor.
Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop die ook door het mengsel.
Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met boter.
Giet het cakebeslag in de springvorm.
Bak de cake in een voorverwarmen oven in 30 minuten gaar.
De eerste 20 minuten moet de oven op 180 graden, de laatste 10 minuten zet je de oven op 160 graden.
Laat de taart afkoelen.

Als de cake goed is afgekoeld snijd je de de cake doormidden.
Klop de slagroom, kwark, suiker en klopfix stevig.
Verdeel de slagroom de onderste cake laag.
Hierover verdeel je wat lepels advocaat. Wij hebben ongeveer 8 eetlepels gebruikt.
De 2e laag cake kan nu bovenop de advocaat laag gelegd worden.
Voor de taart geserveerd wordt bestrooi je hem nog met poedersuiker.

De advocaat kan ook vervangen worden door lemon curd of (zelfgemaakte) banketbakkersroom!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.