Menu

Glutenvrije Groningse Poffert

Glutenvrij poffert

Ingredi├źnten voor Glutenvrije Groningse Poffert

3 eieren,
100 gram rozijnen,
500 ml melk,
600 gram glutenvrij meel,
1 theelepel bakpoeder,
flinke snuf zout,
2 eetlepels witte basterdsuiker,
75 ml Grand Marnier,

Verder nodig

bruine suiker,
roomboter

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
26 apr 2022

Hoe maak je Glutenvrije Groningse Poffert

Laat de rozijnen een nachtje weken in de Grand Marnier.
Laat uitlekken en droog voorzichtig met een beetje keukenrol.
Meng het meel, de zout, de basterdsuiker en de bakpoeder.
Voeg langzamerhand de melk en de eieren toe terwijl je de mixer laat draaien.
Als het mengsel goed luchtig is doe je het in een goed ingevette poffert-pan.
Zet de poffert-pan in een grote pan en vul met water tot 2 vingers onder de rand van de poffert-pan.
Laat langzaam opwarmen op het vuur.
Als het water kookt zet je het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur doorkoken.

Serveer warm, smeer er dik boter op zodat het lekker kan smelten en strooi er suiker over.
(Ook lekker met geraspte appel erdoor)

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.