Ingrediënten voor Glutenvrij breekbrood met kaas
320 gram glutenvrij wit meel,
1 el bakpoeder,
Flinke snuf zout,
1 el gedroogde Italiaanse kruiden,
40 gram ongezouten roomboter (in klontjes),
50 gram cheddar (geraspt of fijngesneden plakjes),
50 gram mozzarella (fijn gesneden),
70 gram geraspte kaas,
150 ml melk,
1 el sesamzaad,
1 el maanzaad
Hoe maak je Glutenvrij breekbrood met kaas
Warm de oven voor op 220 graden.
Doe meel, bakpoeder en boter in een kom.
Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, zo wordt het een kruimelig mengsel.
Voeg dan zout, Italiaanse kruiden en de 3 soorten kazen toe.
Als laatste voeg je de melk toe.
Meng het mengsel eerst met een spatel, kneed vervolgens verder met de hand.
Als het deeg nog te plakkerig is doe je er nog wat glutenvrij meel bij.
Vorm nu een bal van het deeg.
Druk de bal plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat, tot 3-4 cm dikte.
Verdeel het brood in 10 puntjes, snijd niet helemaal door tot het midden zodat de puntjes aan elkaar blijven zitten.
Draai vervolgens ieder puntje een slag, zo ontstaat er een mooie bloem.
Bestrijk het brood met melk en bestrooi het brood met maanzaad en sesamzaad.
Bak het brood in 15 minuten goudbruin gaar.
Reacties
Kan dit recept ook met karnemelk?
Hallo Jeanne, Nee, dat lukt niet. Welk ingrediënt zou je willen vervangen door karnemelk, en waarom?
Met deze ingrediënten krijg je een heerlijk brood.
Ok dank je!
Jeanne Ham
Hey,
Met wat voor witmeel heeft u dit gemaakt? Kan dit met rijstmeel van Doves Farm of iets anders?
Hey,
Met welk meel en van welk merk heb je dit brood gemaakt?
Hi Joya,
Het brood is gemaakt met Mixwell witte bloem 101.
Het kan wellicht met Dove meel, maar ik heb met andere recepten met dat meel minder goede ervaringen.
Leuk recept! Vanmiddag geprobeerd maar ik kreeg de stukjes met geen mogelijkheid gedraaid zonder dat het afbrak, het deeg was vrij stug. Denk je dat ik iets meer vocht moet toevoegen misschien? En waarom gebruik je eigenlijk bakpoeder en geen gist? Alvast bedankt!
Je tip of commentaar