Menu

Glutenvrij breekbrood met kaas

Glutenvrij breekbrood met kaas

Ingrediënten voor Glutenvrij breekbrood met kaas

320 gram glutenvrij wit meel,
1 el bakpoeder,
Flinke snuf zout,
1 el gedroogde Italiaanse kruiden,
40 gram ongezouten roomboter (in klontjes),
50 gram cheddar (geraspt of fijngesneden plakjes),
50 gram mozzarella (fijn gesneden),
70 gram geraspte kaas,
150 ml melk,
1 el sesamzaad,
1 el maanzaad

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.8 (5 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
11 mei 2020

Hoe maak je Glutenvrij breekbrood met kaas

Warm de oven voor op 220 graden.
Doe meel, bakpoeder en boter in een kom.
Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, zo wordt het een kruimelig mengsel.
Voeg dan zout, Italiaanse kruiden en de 3 soorten kazen toe.
Als laatste voeg je de melk toe.
Meng het mengsel eerst met een spatel, kneed vervolgens verder met de hand.
Als het deeg nog te plakkerig is doe je er nog wat glutenvrij meel bij.
Vorm nu een bal van het deeg.
Druk de bal plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat, tot 3-4 cm dikte.
Verdeel het brood in 10 puntjes, snijd niet helemaal door tot het midden zodat de puntjes aan elkaar blijven zitten.
Draai vervolgens ieder puntje een slag, zo ontstaat er een mooie bloem.
Bestrijk het brood met melk en bestrooi het brood met maanzaad en sesamzaad.
Bak het brood in 15 minuten goudbruin gaar.

Reacties

Door Jeanne Ham op vr, 29/05/2020 - 13:47

Kan dit recept ook met karnemelk?

Door Carin op vr, 29/05/2020 - 21:32

Hallo Jeanne, Nee, dat lukt niet. Welk ingrediënt zou je willen vervangen door karnemelk, en waarom?
Met deze ingrediënten krijg je een heerlijk brood.

Door Jeanne Ham op di, 02/06/2020 - 11:04

Ok dank je!

Jeanne Ham

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.