Menu

Glutenvrije Kaneelbroodjes

Glutenvrije kaneelbroodjes

Ingrediënten voor Glutenvrije Kaneelbroodjes

Voor het brooddeeg

290 gram glutenvrij wit meel,
50 ml melk (op kamertemperatuur),
100 ml lauwwarm water,
4 gram gedroogde gist,
5 gram zout,
4 el suiker,

Voor de vulling:

60 gram ongezouten roomboter,
40 gram lichtbruine basterdsuiker,
1 el kaneel

Voor de topping

1 losgeklopt ei,
100 gram poedersuiker,
1 tl vanille vanille essence,
1 el water

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
10 okt 2020

Hoe maak je Glutenvrije Kaneelbroodjes

Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom. Meng de ingrediënten door elkaar met behulp van de keukenmachine, mix voor minimaal 5 minuten. Vorm een bol van het deeg, het deeg is behoorlijk plakkerig dus gebruik hiervoor een spatel of deegschraper. Leg een natte theedoek over de kom en laat het deeg een uur rijzen, dit kan bijvoorbeeld in een oven op 35 graden.

Na het rijzen rol je het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dikte. Maak een mengsel de ongezouten roomboter, suiker en kaneel. Verdeel dit mengsel over de lap deeg. Rol de lap deeg op en snijd dan broodjes uit het deeg. Leg de rolletjes in muffinvormjes, zodat ze tijdens het rijzen mooi rond blijven. Laat de broodjes nogmaals rijzen, dit keer 45 minuten. Verwarm de oven voor op 220 graden, leg een bak water in de oven zodat er stoom ontstaat. Bestrijk de broodjes met het ei en bak ze af goudbruin gaar in ongeveer 20 minuten.

Als de broodjes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Roer de poedersuiker, water en vanille essence door elkaar. Als glazuur nog niet dun genoeg is voeg je nog wat druppels water toe. Verdeel de glazuur in streepjes over de broodjes.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.