Ingrediënten voor Glutenvrije citroen maanzaad koekjes
350 gram glutenvrij wit meel,
20 gram maanzaad,
Snufje zout,
250 gram roomboter,
2 theelepels citroenrasp,
100 gram witte basterdsuiker
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
50
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
06 jun 2020
Laatste wijziging:
18 jun 2020
Hoe maak je Glutenvrije citroen maanzaad koekjes
Mix de boter en de suiker romig, voeg de zout en citroenrasp toe.
Vervolgens meng je het meel en de maanzaad erdoor. Kneed tot een soepel deeg.
Rol het deeg tot een rol van 4 cm doorsnee, doe er plastic folie omheen en leg de rol minstens een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de rol in plakjes van een halve centimeter en leg deze op de bakplaat.
Leg tussendoor de rol steeds in de koelkast.
Bak de koekjes in 12 minuten gaar tot er een bruin randje aan zit.
Laat de koekjes afkoelen. Let op: ze breken snel als nog warm zijn!
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Reacties
Is het mogelijk het deeg tot gebruik in te vriezen?
Goede vraag, wij hebben daar geen ervaring mee.
Deeg met gluten kan vaak wel ingevroren worden, maar ik kan me voorstellen dat het door het ontbreken van de gluten het na het invriezen lastiger is om er een koekje van te maken.
Ik heb het recept gevolgd maar het deeg smelt uit over de bakplaat en het blijft natte kruimel, er valt niets van de bakplaat af te halen als vaste substantie.. Zonder bindmiddel zoals ei, worden het simpelweg geen koekjes
Je tip of commentaar