Ingrediënten voor Glutenvrije Kwarktaart met Kersen
Voor de Kwarktaart
Glutenvrije zanddeeg taartbodem,
Blik kersen (375 gram),
10 blaadjes witte gelatine,
100 gram witte basterdsuiker,
500 gram volle kwark,
250 ml slagroom,
Voor het Spiegelglazuur
4 blaadjes witte gelatine,
150 witte chocola in kleine stukjes,
225 gram suiker,
60 ml slagroom,
Rode voedingskleurstof,
125 ml water
Hoe maak je Glutenvrije Kwarktaart met Kersen
Maak eerst de glutenvrije zanddeeg taartbodem.
Laat de taartbodem afkoelen.
Laat 10 gelatineblaadjes 5 minuten weken in een kom met koud water.
Scheidt intussen de kersen van het kersenvocht.
Pureer de kersen in een keukenmachine.
Verwarm het kersenvocht in een pannetje.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit, haal het pannetje van het vuur en los de gelatineblaadjes op in het kersenvocht. Laat het mengsel afkoelen.
Roer dan in een kom het gelatinemengsel, de kwark, de kersenpuree en de suiker door elkaar.
Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer ook dit door het mengsel.
Verdeel dit kwarkmengsel over de zanddeeg taartbodem.
Laat de kwarktaart ongeveer 2,5 uur opstijven voordat de spiegelglazuur erover gaat.
Week de rest van de gelatine 5 minuten in koud water.
Breng het water met de suiker aan de kook, wacht tot de suiker is opgelost.
Neem de pan van de warmtebron af.
Roer de chocola erdoor totdat alles is gesmolten.
Roer de slagroom en de gelatine er nu ook door. Blijf kloppen tot alle klontjes zijn verdwenen.
Giet het mengsel door een zeefje in een maatbeker.
Roer er een paar druppels rode kleurstof door, het glazuur een beetje afkoelen.
Zorg dat de taart goed koud is en giet de spiegelglazuur over de taart.
Laat de taart opstijven in de koelkast.
Je tip of commentaar