Ingrediënten voor Zanddeeg Taartbodem (glutenvrij basisrecept)
200 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
01 feb 2020
Laatste wijziging:
19 mrt 2020
Hoe maak je Zanddeeg Taartbodem (glutenvrij basisrecept)
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en bekleed de bakvorm met het deeg.
Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar op 180 graden.
Nu heb je een heerlijke glutenvrije taartbodem. Perfect voor bijvoorbeeld een glutenvrije kwarktaart!
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Reacties
Ik vind het altijd zo lastig als er staat wit GV meel, maakt het dan niet uit welk wit meel? Kan je melen combineren? Ik heb havermeel, maïsmeel, amandelmeel, scharB meel, kokosmeel. Tja, welke pak ik?
Hi Gerrie,
Als een recept met amandelmeel, havermeel, kokosmeel of maïsmeel gemaakt kan worden staat het er bij.
We vermelden de soort witmeel niet omdat veel mensen wisselende ervaringen hebben met glutenvrij wit meel.
Je zou het kunnen proberen met Schar, ik heb daar echter geen goede ervaringen mee (de genoemde meelsoorten en Schar B gaat voor dit recept in elk geval niet lukken, aangezien dit een broodmix is).
Deze taartbodem van zanddeeg is gemaakt met een Scandinavische meelsoort (Mix Well).
Succes!
Hoi,
vanochtend heb ik bovenstaand recept gebruikt met 50% schärbloem en 50% bananenmeel, kokosbloesemsuiker ipv gewone suiker, 2 e.l. water, geen vanillesuiker: perfekte gezonde, neutrale bodem.
Ik gebruik graag pannekoekenmeel van koopmans, dat is een lekkere mix voor cake taart en koekjes.
Je tip of commentaar