Ingrediënten voor Aardbeien Kwarktaart, glutenvrij!
Glutenvrije zanddeeg taartbodem,
12 blaadjes witte gelatine,
500 gram aardbeien,
500 gram magere kwark,
1 perssinaasappel,
200 gram witte basterdsuiker,
250 ml slagroom (beker),
40 gram glutenvrije witte chocolade (garneren)
Hoe maak je Aardbeien Kwarktaart, glutenvrij!
Bak als eerste de glutenvrije zanddeeg taartbodem.
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
Verwijder de kroontjes van 300 gram aardbeien. Pureer de aardbeien in een keukenmachine.
Pers de sinaasappel uit en verwarm het vocht op laag vuur in een pannetje.
Haal de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze erdoor tot ze gesmolten zijn.
Dit mengsel moet even afkoelen
Roer dan de kwark, suiker, sinaasappelmengsel en de gepureerde aardbeien in een kom.
Klop de slagroom stijf in een andere kom en roer deze dan luchtig door het kwarkmengsel.
Het kwarkmengsel is nu klaar om over de taartbodem verdeeld te worden, strijk de bovenkant goed glad.
Laat de kwarktaart zeker 3 uur goed opstijven.
Garneer de taart met de rest van de aardbeien en met witte chocolade vlokken.
Die vlokken worden het mooist als je met een kaasschaaf de witte chocolade schraapt.
Je tip of commentaar