Menu

Glutenvrije Zweedse cake (Toscakaka)

Glutenvrije Zweedse karamel amandel cake

Ingrediënten voor Glutenvrije Zweedse cake (Toscakaka)

Voor de cake:

150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
1 theelepel amandelessence,
50 gram gesmolten boter,
Snuf zout

Voor de topping:

100 gram boter,
2 eetlepels melk,
3 eetlepels glutenvrij wit meel,
100 gram amandelschaafsel,
75 gram suiker,
Snuf zout

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.5 (2 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
25 jul 2020

Hoe maak je Glutenvrije Zweedse cake (Toscakaka)

Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine.
Voeg meel, bakpoeder, zout en amandelessence toe. Klop dit erdoor.
Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop dit ook door het mengsel.
Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met boter.
Giet het cakebeslag in de springvorm.
Bak de cake 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Maak in de laatste 5 minuten de topping.
Doe alle ingrediënten in een steelpan.
Laat de boter smelten en roer goed door elkaar. Blijf roeren tot het een dik mengsel is geworden.
Giet dit mengsel voorzichtig over de cake en verdeel gelijkmatig met een mes.
Bak de cake nog een kwartier tot de bovenkant donkerbruin is gekleurd.
Haal de cake uit de oven en snijd meteen voorzichtig de rand los van de bakvorm.
Laat verder in de bakvorm afkoelen.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.