Ingrediënten voor Glutenvrij zoet breekbrood
Voor het deeg
550 gr glutenvrij wit meel,
7 gr gedroogde gist,
20 ml olijfolie,
40 ml melk op kamertemperatuur,
260 ml water (lauwwarm),
10 gr zout,
150 gram rozijnen,
100 gram noten,
100 ml Grand-Marnier (sinaasappellikeur),
Rasp van een sinaasappel,
Voor de topping
5 el sinaasappeljam
Hoe maak je Glutenvrij zoet breekbrood
Wel de rozijnen in de Grand-Marnier. Het is het lekkerst als dit een dag blijft staan.
Hak de noten fijn en rasp de sinaasappel.
Meng alle ingrediënten voor het brooddeeg met de keukenmachine.
Maak een bal van het deeg,
Bedek het deeg met een vochtige theedoek. Laat het deeg zo 1 uur rijzen, boven de verwarming of in de oven op 35 graden.
Verdeel het deeg na het rijzen in 16 bolletjes. Leg de bollen in 4 bij 4 in een grote ovenschaal.
Laat de bollen nogmaals 3 kwartier rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin gaar.
Als het brood is afgekoeld verwarm je de jam in een kopje in de magnetron.
Bestrijk het brood met de jam.
Je tip of commentaar