Ingrediënten voor Frisse citroen muffins met lemon curd
120 gram suiker,
300 gram glutenvrij meel,
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel baking soda,
snuf zout,
2 eieren,
rasp van 1/2 citroen,
250 ml melk,
120 ml zonnebloemolie,
(ongeveer) 12 theelepels lemon curd
Hoe maak je Frisse citroen muffins met lemon curd
Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom. Roer dit door met een spatel.
In een andere kom mogen de eieren, citroenrasp, melk en zonnebloemolie. Klop deze ingrediënten met een garde door elkaar.
De inhoud van beide kommen mogen vervolgens bij elkaar. Spatel de ingrediënten tot één geheel, dit beslag mag klonterig zijn.
Doe een bodempje beslag in de muffinvormpjes, deze muffin vormpjes voor pasen hebben we gekocht bij de Hema.
Doe vervolgens een theelepel lemon curd in het midden en vul vervolgens de rest van het vormpje. Het midden van de muffin is zo gevuld met de lemon curd.
Herhaal dit voor alle vormpjes.
Bak de muffins in een over van 200 °C in 25 gaar. Laat de muffins vervolgens afkoelen op een rooster.
Reacties
Volgende info was fijn geweest:
- hoeveel muffins komen er ongeveer uit?
- hoort het beslag best dun te zijn?
- mag klontjes hebben, of is dat wenselijk?
Ben benieuwd hoe ze eruit komen! Gaan zo meteen de oven in!
kan je lemon curd zelf maken? alvast bedankt.
Goed recept en heerlijke smaak. Wel een tip; muffin vormpjes vol voor 3/4, theelepel curd erop en dan erdoorheen swirlen met een tandenstoker. Op de manier waarop het in het recept beschreven staat krijg je, in mijn beleving, een overvolle cupcake die uit elkaar valt door de blob curd in het midden. Recept is heerlijk! Viel ook heel goed in de smaak, ook erg lekker met vegan citroen botercreme erop.
Je tip of commentaar