Menu

Frisse citroen muffins met lemon curd

Glutenvrije Citroen Muffin met Lemon Curd

Ingrediënten voor Frisse citroen muffins met lemon curd

120 gram suiker
300 gram glutenvrij meel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
snuf zout
2 eieren
rasp van 1/2 citroen
250 ml melk
120 ml zonnebloemolie
(ongeveer) 12 theelepels lemon curd

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.9 (8 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
14 apr 2020

Hoe maak je Frisse citroen muffins met lemon curd

Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom. Roer dit door met een spatel.
In een andere kom mogen de eieren, citroenrasp, melk en zonnebloemolie. Klop deze ingrediënten met een garde door elkaar.

De inhoud van beide kommen mogen vervolgens bij elkaar. Spatel de ingrediënten tot één geheel, dit beslag mag klonterig zijn.

Doe een bodempje beslag in de muffinvormpjes, deze muffin vormpjes voor pasen hebben we gekocht bij de Hema.
Doe vervolgens een theelepel lemon curd in het midden en vul vervolgens de rest van het vormpje. Het midden van de muffin is zo gevuld met de lemon curd.
Herhaal dit voor alle vormpjes.

Bak de muffins in een over van 200 °C in 25 gaar. Laat de muffins vervolgens afkoelen op een rooster.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.