Menu

Glutenvrije Pecan Pie Cheesecake

Glutenvrije pecan cheesecake

Ingrediënten voor Glutenvrije Pecan Pie Cheesecake

Voor de bodem:

250 gram koekjes (wij hadden glutenvrije kerstkransjes),
100 gram boter,
snufje zout,

Voor de cheesecake:

400 gram MonChou,
100 gram kristalsuiker,
flinke snuf zout,
50 ml zure room,
2 eieren,
halve theelepel vanille extract,
2 eetlepels wit meel,

Voor de topping:

200 gram pecannoten,
110 gram boter,
80 ml slagroom,
1 theelepel vanille extract,
halve theelepel kaneel,
165 gram lichtbruine suiker

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (5 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
13 feb 2023

Hoe maak je Glutenvrije Pecan Pie Cheesecake

Maal voor de bodem de koekjes fijn tot kruimels. Smelt de boter en voeg de zout en de kruimels toe. Roer goed door.
Bekleed een bakvorm (24 cm) met bakpapier en doe het mengsel erin. Strijk glad met een natte lepel.
Laat afkoelen en hard worden.

Laat voor de cheesecake de MonChou op kamertemperatuur komen. Mix de MonChou in een kom op lage stand gedurende een minuut.
Voeg de suiker en het zout toe. Mix nu op vol vermogen. Voeg de zure room en de vanille toe. Mix even door elkaar.
Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door elkaar tot een luchtig mengsel.
Voeg als laatste het meel toe en roer tot het goed is opgenomen.
Doe het mengsel in de taartvorm.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40 minuten op 175 graden.
Zet tijdens het bakken een bakje met kokend water onderin de oven, dit voorkomt dat de taart gaat barsten.
Laat de taart daarna in de oven afkoelen met een pollepel tussen de ovendeur.
Als de taart is afgekoeld moet deze nog minstens 6 uur koud worden in de koelkast.

Maak de topping ongeveer 3 kwartier voor het serveren.
Laat de boter smelten in een pannetje met dikke bodem op laag vuur.
Voeg de suiker toe, roer met een pollepel tot de suiker goed is opgelost en het mengsel flink bubbelt.
Roer de slagroom, de vanille, de zout en de kaneel toe (let op het mengsel borrelt erg).
Blijf roeren tot het weer borrelt. Doe dan de pecannoten erdoor en zorg dat ze goed bedekt zijn met de karamel.
Laat 1 minuut doorkoken.
Doe het mengsel in een kom om af te koelen. Roer regelmatig door tot je het mengsel met de vingers kan aanraken.
Haal nu de taart uit de vorm en doe de topping bovenop de taart.

Gebruik een warm mes om mooie punten te snijden.

Reacties

Door Willem Bruin op do, 07/07/2022 - 16:19

Ziet er goed uit!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.