Ingrediënten voor Krokante kip met sinaasappel-sojasaus
400 gram kipfilet in reepjes,
6 eetlepels maizena,
300 ml sinaasappelsap,
1 stronk broccoli in roosjes,
250 gram sperziebonen in stukjes,
2 winterwortels in repen,
1 bos lente-ui in ringetjes,
4 eetlepels sojasaus (er is glutenvrije sojasaus te koop),
2 eetlepels donkerbruine suiker,
Peper,
Zout,
400 gram rijst,
4 eetlepels zonnebloemolie,
Handvol pinda,
Hoe maak je Krokante kip met sinaasappel-sojasaus
Meng de kipfilet met 1 eetlepel olie en 4 eetlepels maizena, peper en zout. Doe de rest van de olie in de wok en bak de kip bruin en krokant. Haal de kip uit de pan en bedek met aluminiumfolie.
Kook intussen de rijst gaar. Kook de broccoli, boontjes en wortel 3 minuten in water en giet af. Wok de groente daarna met de lente-ui in de wokpan goed heet en gaar.
Doe de sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook. Houd een bodempje sinaasappelsap apart en roer daar de laatste 2 eetlepels maizena tot een glad papje. Roer het maizenamengsel door de hele sinaasappelsap en blijf roeren. Als de saus dikker wordt voeg je ook de bruine suiker en de sojasaus toe. Serveer de saus apart en strooi op het laatst een handje pinda over je groente.
Reacties
Kan ik dit ook vooraf maken en daarna opwarmen/
Dat kan zeker, vers is iets lekkerder, maar als wij wat overhouden bewaren we dat voor de volgende dag.
Soms warmen we dat op in de magnetron, soms in de oven op een regeneerstand (opwarmen met stoom).
Pinda's uiteraard wel na het opwarmen toevoegen.
Je tip of commentaar