Ingrediënten voor Kip kerrie
500 gram (witte) rijst,
400 gram kipfilet in blokjes,
bosje lente-ui,
1 bakje champignons,
400 ml kokosmelk,
1 courgette,
2 theelepels kerriepoeder,
1 kippenbouillonblokje,
2 el maizena,
Scheut melk,
Peper (naar smaak),
Scheut olijfolie
Hoe maak je Kip kerrie
Bak de kipfilet in een koekenpan in de olijfolie bruin.
Voeg de schoongemaakte en gehalveerde champignons, in blokjes gesneden courgette en de in ringetjes gesneden lente-ui toe. Bak dit 5 minuten mee.
Voeg de kokosmelk, de peper, de kerrie en het bouillonblokje toe.
Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur zacht, laat het nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Meng de melk en maizena in een kopje en giet dit bij de saus.
Kook de rijst volgens de verpakking en serveer dit bij de kip kerrie.
Voor een meer oosters tintje eventueel nog een eetlepel ketjap en in ringetjes gesneden rode peper toevoegen.
Ook lekker met ananas!
Reacties
Het was niet duidelijk hoeveel bouillon er gemaakt moest worden; Wet van Murphy, veel te veel dus maar aan de gang met maizena!!!
lijkt me heerlijk
Hoeveel bouillon moet er nu bij? Ik begrijp 1 blokje kippenbouillon dus dat is 1 liter bouillon en ook de 400 ml kokos melk, klopt dit?
Graag reactie!
Hi Tjarda,
Ik heb een typefout gemaakt, sorry! Er hoeft behalve de kokosmelk geen vocht bij, je kunt het bouillonblokje er zo bijvoegen.
Lynn
Gemaakt met diepvries boontjes, champignons en ui omdat ik dat in huis had. Het was echt heerlijk. Dit gaan we vaker eten!
Beste Lynnn, heerlijk met toevoeging van ananas en een beetje Citroën.
We hebben gesmuld
Dank voor het lekkere recept
Je tip of commentaar