Menu

Kip kerrie

Glutenvrije kip kerrie recept

Ingrediënten voor Kip kerrie

500 gram (witte) rijst,
400 gram kipfilet in blokjes,
bosje lente-ui,
1 bakje champignons,
400 ml kokosmelk,
1 courgette,
2 theelepels kerriepoeder,
1 kippenbouillonblokje,
2 el maizena,
Scheut melk,
Peper (naar smaak),
Scheut olijfolie

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.7 (8 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
05 apr 2020

Hoe maak je Kip kerrie

Bak de kipfilet in een koekenpan in de olijfolie bruin.
Voeg de schoongemaakte en gehalveerde champignons, in blokjes gesneden courgette en de in ringetjes gesneden lente-ui toe. Bak dit 5 minuten mee.
Voeg de kokosmelk, de peper, de kerrie en de bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur zacht, laat het nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Meng de melk en maizena in een kopje en giet dit bij de saus.

Kook de rijst volgens de verpakking en serveer dit bij de kip kerrie.

Voor een meer oosters tintje eventueel nog een eetlepel ketjap en in ringetjes gesneden rode peper toevoegen.
Ook lekker met ananas!

Reacties

Door Bezoeker op vr, 12/10/2012 - 14:40
Door Debbie op ma, 09/09/2013 - 15:54
Door Bezoeker op wo, 09/10/2013 - 21:37
Door John Tomeij op ma, 09/04/2018 - 17:38

Het was niet duidelijk hoeveel bouillon er gemaakt moest worden; Wet van Murphy, veel te veel dus maar aan de gang met maizena!!!

Door Bezoeker op za, 15/06/2019 - 07:35

lijkt me heerlijk

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.