Ingrediënten voor Glutenvrije Halloween taart
Voor de cake
200 gram suiker,
4 eieren,
300 gram glutenvrij wit meel,
1 theelepel bakpoeder,
4 zakjes vanillesuiker,
4 eetlepels kwark,
100 gram gesmolten boter,
Snufje zout,
Voor de Tussenlagen
100 gram ongezouten boter,
100 gram poedersuiker,
25 gram glutenvrij wit meel,
120 ml melk,
Rasp van 1 citroen,
300 gram kersenjam,
Voor de Topping
300 gram witte fondant (+ poedersuiker voor het uitrollen),
120 gram witte marshmallows
Hoe maak je Glutenvrije Halloween taart
Je begint met het bakken van 2 aparte cakes. Bedek de bodem van de bakvorm (van ongeveer 18 cm in doorsnee) met bakpapier en vet de randen van de vorm in met boter. Bak eerst cake 1, gebruik hiervoor de helft van de ingrediënten. Warm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren, vanillesuiker en suiker luchtig. Mix dan ook het meel, de bakpoeder en de kwark erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter door het mengsel. Giet het beslag in de springvorm en bak het in 35 minuten goudbruin en gaar. Herhaal dezelfde stappen voor cake 2.
Terwijl de cakes bakken kun je beginnen met de botercrème. Doe voor de voor de botercrème de bloem en melk in een steelpannetje. Klop dit met een garde. Breng dan het mengsel rustig aan de kook, blijf roeren. Zodra het kookt, mag het vuur lager. Na ongeveer 5 minuten op het vuur is het mengsel dik genoeg. Laat het mengsel afkoelen, klop intussen in een andere kom de poedersuiker, boter en citroenrasp luchtig. Zodra het eerste mengsel is afgekoeld mag het bij elkaar gegoten worden. Klop het geheel nog zo'n 5 minuten. Na een halfuur staan is de botercrème klaar voor gebruik.
Als de cakes zijn afgekoeld kun je beginnen met het stapelen. Halveer eerst de cakes. Van cake 1 snijd je de bolle bovenkant er vanaf, zodat je de cakes tot 1 taart kunt stapelen. Besmeer elke cake laag met een beetje botecréme en verdeel hierna 1/3 van de jam over de laag. Dit herhaal je voor alle 3 de lagen. Als alle lagen op elkaar staan smeer je de buitenkant van de taart met de rest van de botercrème, dit is zodat de fondant blijft zitten. Bestrooi dan het werkblad met de poedersuiker en rol het fondant uit. Leg het fondant dan als een deken over de taart en verdeel deze zo goed mogelijk over de taart. Het is niet erg als er wat kreukjes of scheurtjes in zitten, hier komen nog spinnewebben overheen. Als laatste verwarm je de marshmallows een halve minuut in de magnetron. Het lijkt alsof de marshmallow nu nog heel zijn, maar ze zijn vanbinnen al zacht. Verdeel de marshmallows nu in slierten over de taart en klaar ben je!
Je tip of commentaar