Ingrediënten voor Glutenvrije spinnenweb koekjes
Voor de koekjes
220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
2 eetlepels cacaopoeder,
Voor het glazuur
200 gram poedersuiker,
1 eetlepel water
Hoe maak je Glutenvrije spinnenweb koekjes
Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een beslagkom en mix of kleed het deeg tot een mooi geheel. Maak een bol van het deeg en laat het deeg dan een uur afkoelen in de koelkast.
Warm de oven voor op 165 graden. Bestrooi je werkblad met cacaopoeder en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte. Steek dan vormpjes uit het deeg. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar.
Als de koekjes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe 200 gram poedersuiker en 1 eetlepel water in een kommetje. Roer dit door elkaar. Doe er beetje bij beetje nog wat water bij tot de glazuur de juiste dikte heeft. Het glazuur moet goed dik zijn zodat de lijntjes van de spinnenweb niet uitlopen. Als het glazuur de gewenste dikte heeft doe je het in een (spuit)zak, knip een heel klein hoekje van de spuitzak en vorm spinnenwebben op de koekjes.
Je tip of commentaar