Menu

Glutenvrije pompoensoep met kip

Glutenvrije pompoensoep

Ingrediënten voor Glutenvrije pompoensoep met kip

2 uien (klein gesneden),
1 kilo pompoen-blokjes (eventueel met schil),
25 gram boter,
2 blokjes kippenbouillon (glutenvrij!),
2 teentjes knoflook,
1 winterwortel,
300 gram kippenvlees,
Mosterd,
Peper,
Halve theelepel paprikapoeder,
Zout,
Crème fraîche

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.4 (9 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
23 okt 2020

Hoe maak je Glutenvrije pompoensoep met kip

Maak de kippenbouillon, dit zou je eventueel een dag van tevoren kunnen doen. Doe de kip, bouillonblokjes met 1,5 liter water in een soeppan. Breng de bouillon aan de kook en laat het pruttelen tot de kip vanzelf van het bot valt. Snijd de kip in stukjes.

Snijd de uien en de knoflook fijn. Doe boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook. Voeg na 5 minuten de pompoen toe, roer goed door elkaar. Voeg 1 liter kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de paprikapoeder toe en pureer met de staafmixer. Voeg het kippenvlees toe en warm goed op. Breng de soep op smaak met peper, zout en mosterd.

Serveer de soep eventueel met wat crème fraîche. Lekker met glutenvrij geroosterd brood.

Reacties

Door Sjoerd op zo, 19/01/2020 - 15:41

De soep klinkt heerlijk, op hoeveel personen is dof recept gebasseerd?

Door Lynn op ma, 20/01/2020 - 10:35

Dat klopt ook Sjoerd! Wij vinden de soep erg smakelijk. Voor ons is het voldoende voor vijf personen en dan houden we nog één of twee kopjes over voor de volgende dag.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.