Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije pompoensoep met kip

Glutenvrije pompoensoep met kip

Ingrediënten voor Glutenvrije pompoensoep met kip

2 uien (klein gesneden),
1 kilo pompoen-blokjes (eventueel met schil),
25 gram boter,
2 blokjes kippenbouillon,
4 teentjes knoflook,
300 gram gaar kippenvlees,
verse bieslook,
mosterd,
peper,
halve theelepel paprikapoeder,
zout,
creme fraiche

Waardering: 
Gemiddeld: : 3.7 (5 stemmen)
Aantal personen: 
6
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
11 feb 2020

Hoe maak je Glutenvrije pompoensoep met kip

Snijd de uien en de knoflook fijn.
Doe boter in een soeppan met dikke bodem en smoor de ui en de knoflook, voeg na 5 minuten de pompoen toe, roer goed door elkaar.
Voeg 1 liter kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de paprikapoeder toe pureer met de staafmixer.
Voeg het kippenvlees toe en warm goed op.
Breng op smaak met peper, zout en mosterd.

Serveer de soep met een dot crème fraiche en bieslook.
Lekker met glutenvrij geroosterd brood.

Veelgestelde vragen: 

Reacties

Door Sjoerd op zo, 19/01/2020 - 15:41
De soep klinkt heerlijk, op hoeveel personen is dof recept gebasseerd?
Door Lynn op ma, 20/01/2020 - 10:35
Dat klopt ook Sjoerd! Wij vinden de soep erg smakelijk. Voor ons is het voldoende voor vijf personen en dan houden we nog één of twee kopjes over voor de volgende dag.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.