Ingrediënten voor Gezonde Kerriesoep
1 prei (in halve ringen gesneden),
1 gesnipperde ui,
2 tomaten (in blokjes),
1 winterpeen (in blokjes),
1 bleekselderij stengel (in blokjes),
100 gram rode linzen,
1 appel (in blokjes),
één bosje bieslook (fijngehakt),
2 teentjes knoflook (in schijven),
verse gember, (van 4 cm en in blokjes gesneden),
1 eetlepel kerriepoeder,
halve theelepel kurkuma,
2 eetlepels glutenvrij bloem,
3 groentebouillonblokjes (glutenvrij natuurlijk),
zonnebloemolie
Volkskrant
Hoe maak je Gezonde Kerriesoep
Fruit de ui, prei, winterpeen en bleekselderij in een pan met laagje zonnebloemolie, ongeveer 5 minuten.
Voeg de knoflook en gember toe, bak dit even mee.
Doe de tomaten, linzen en appel erbij en roer het geheel goed.
Roer ook de kerriepoeder, kurkuma en bloem door de groenten.
Laat de bloem een aantal minuten garen.
Doe 1,5 liter water in de soeppan en voeg ook de 3 boullionblokjes toe.
Kook het geheel 25 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Roer regelmatig.
Pureer de groentes tot een gladde soep.
Je tip of commentaar