Menu

Gezonde Kerriesoep

Gezonde glutenvrije kerriesoep

Ingrediënten voor Gezonde Kerriesoep

1 prei (in halve ringen gesneden),
1 gesnipperde ui,
2 tomaten (in blokjes),
1 winterpeen (in blokjes),
1 bleekselderij stengel (in blokjes),
100 gram rode linzen,
1 appel (in blokjes),
één bosje bieslook (fijngehakt),
2 teentjes knoflook (in schijven),
verse gember, (van 4 cm en in blokjes gesneden),
1 eetlepel kerriepoeder,
halve theelepel kurkuma,
2 eetlepels glutenvrij bloem,
3 groentebouillonblokjes (glutenvrij natuurlijk),
zonnebloemolie

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3.7 (13 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Volkskrant

Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Gezonde Kerriesoep

Fruit de ui, prei, winterpeen en bleekselderij in een pan met laagje zonnebloemolie, ongeveer 5 minuten.
Voeg de knoflook en gember toe, bak dit even mee.

Doe de tomaten, linzen en appel erbij en roer het geheel goed.

Roer ook de kerriepoeder, kurkuma en bloem door de groenten.
Laat de bloem een aantal minuten garen.

Doe 1,5 liter water in de soeppan en voeg ook de 3 boullionblokjes toe.

Kook het geheel 25 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Roer regelmatig.

Pureer de groentes tot een gladde soep.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.