Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Gezonde Kerriesoep

Gezonde glutenvrije kerriesoep

Ingrediënten voor Gezonde Kerriesoep

1 prei, in halve ringen gesneden
1 gesnipperde ui
2 tomaten, in blokjes
1 winterpeen, in blokjes
1 bleekselderij stengel, in blokjes
100 gram rode linzen
1 appel in blokjes
Een bosje bieslook, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in schijven
Verse gember, van 4cm, in blokjes gensneden
1 eetlepel kerriepoeder
0,5 theelepel kurkuma
2 eetlepels glutenvrij bloem
3 groentebouillonblokjes (glutenvrij natuurlijk)
Zonnebloemolie

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.3 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Volkskrant

Laatste wijziging: 
29 jan 2020

Hoe maak je Gezonde Kerriesoep

Fruit de ui, prei, winterpeen en bleekselderij in een pan met laagje zonnebloemolie, ongeveer 5 minuten.
Voeg de knoflook en gember toe, bak dit even mee.
Doe de tomaten, linzen en appel erbij en roer het geheel goed.
Roer ook de kerriepoeder, kurkuma en bloem door de groenten.
Laat de bloem een aantal minuten garen.
Doe 1,5 liter water in de soeppan en voeg ook de 3 boullionblokjes toe.
Kook het geheel 25 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Pureer de groentes tot een gladde soep.

Gerelateerde recepten: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.