Menu

Glutenvrije tulband met kruidnoten

Glutenvrije sinterklaas tulband

Ingrediënten voor Glutenvrije tulband met kruidnoten

250 gram roomboter in blokjes,
300 gram glutenvrij meel,
250 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
5 eieren,
2 eetlepels speculaaskruiden,
2 theelepels bakpoeder,
flinke snuf zout,
hand kruidnoten,
40 gram amandelschaafsel,
100 gram witte chocolade

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
12
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
11 dec 2021

Hoe maak je Glutenvrije tulband met kruidnoten

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Mix de boter, de suiker en de vanillesuiker tot een romig wit mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en wacht telkens tot het volledig is opgenomen.
Meng het meel, de zout, de bakpoeder en de speculaaskruiden door elkaar en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
Hak de kruidnootjes in stukjes en voeg deze ook toe aan het beslag, spatel voorzichtig door elkaar.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een tulbandvorm in en doe het beslag in de vorm.
Bestrooi de cake met de amandelschaafsel.
Bak de tulband in 60 tot 70 minuten gaar in de oven.
Prik er voorzichtig met een satéprikker in, als deze er droog uit komt is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven, laat eerst een beetje afkoelen en stort dan de cake op een rooster.
Laat zo verder afkoelen.

Smelt als de cake is afgekoeld de witte chocola in de magnetron.
Zet de magnetron eerst op 10 seconden, waarna je de chocolade roert.
Herhaal dit totdat de witte chocola is gesmolten.
Besprenkel de cake met de chocola en laat deze uitharden.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.