Menu

Glutenvrije tulband basisrecept

Glutenvrije tulband basisrecept

Ingrediënten voor Glutenvrije tulband basisrecept

200 gram suiker,
4 eieren,
300 gram glutenvrij wit meel,
1 theelepel bakpoeder,
2 zakjes vanillesuiker,
3 eetlepels kwark,
100 gram gesmolten boter,
Snufje zout

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
09 jan 2021

Hoe maak je Glutenvrije tulband basisrecept

Wij gebruikten een tulband vorm van ongeveer 23 centimeter in doorsnee Vet de bakvorm in met boter en warm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren, vanillesuiker en suiker luchtig. Mix dan ook het meel, de bakpoeder en de kwark erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter door het mengsel. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 45-50 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is.

Reacties

Door Lies op ma, 01/03/2021 - 10:16

Beste, ik had graag de Glutenvrije tulband gemaakt maar ik moet gluten en lactosevrij bakken. Boter is gelukkig geen probleem maar heb je tips om de kwark te vervangen?

Door admin_glutenvrij op ma, 01/03/2021 - 11:01

Beste Lies,

Er zijn van verschillende merken lactose vrije kwark te koop. Ik zou het daarmee proberen.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.