Ingrediënten voor Glutenvrije speculaascake
200 gram glutenvrij wit meel,
4 eieren (op kamertemperatuur),
200 gram boter, in blokjes (op kamertemperatuur),
1 theelepel bakpoeder,
200 gram lichtbruine basterdsuiker,
4 theelepels speculaaskruiden,
snufje zout
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
Soort:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
01 nov 2015
Laatste wijziging:
13 dec 2023
Hoe maak je Glutenvrije speculaascake
Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige room. Voeg één voor één de eieren toe.
Meng de bakpoeder, meel, speculaaskruiden en de zout. Zeef het mengsel boven de luchtige botermassa. Spatel er voorzichtig doorheen tot alles is opgenomen.
Schep het mengsel in een cake- of tulbandvorm.
Bak in het midden van de oven op 160 graden, 50 a 60 minuten. Prik er met een satéprikker in, als deze droog is, is de cake gaar.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Lekker met slagroom en een snufje kaneel.
Misschien vind je dit ook lekker:
Reacties
bij mij is die helaas in elkaar gezakt maar hij was wel heel erg lekker
Je tip of commentaar