Menu

Glutenvrije speculaascake

Glutenvrije speculaascake

Ingrediënten voor Glutenvrije speculaascake

200 gram glutenvrij wit meel,
4 eieren (op kamertemperatuur),
200 gram boter, in blokjes (op kamertemperatuur),
1 theelepel bakpoeder,
200 gram lichtbruine basterdsuiker,
4 theelepels speculaaskruiden,
snufje zout

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.3 (7 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
08 nov 2020

Hoe maak je Glutenvrije speculaascake

Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige room. Voeg één voor één de eieren toe.

Meng de bakpoeder, meel, speculaaskruiden en de zout. Zeef het mengsel boven de luchtige botermassa. Spatel er voorzichtig doorheen tot alles is opgenomen.

Schep het mengsel in een cake- of tulbandvorm.

Bak in het midden van de oven op 160 graden, 50 a 60 minuten. Prik er met een satéprikker in, als deze droog is, is de cake gaar.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Lekker met slagroom en een snufje kaneel.

Reacties

Door anna op di, 20/08/2019 - 12:57

bij mij is die helaas in elkaar gezakt maar hij was wel heel erg lekker

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.