Menu

Amandelspeculaas (speculaas koekjes)

Glutenvrije speculaaskoekjes met amandel

Ingrediënten voor Amandelspeculaas (speculaas koekjes)

75 gram margarine
110 gram donkerbruine suiker
100 gram blanke amandelen (+20 a 25 voor garneren)
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
100 gram glutenvrije bloem
1 ei, geklutst
snufje zout

Waardering: 
Gemiddeld: : 3.4 (2 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
27 jan 2020

Hoe maak je Amandelspeculaas (speculaas koekjes)

Maal de blanke amandelen tot meel in de keukenmachine.

Meng alle ingrediënten en de helft van het ei door elkaar in een ruime kom.
Laat het deeg minstens een half uur rusten in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg en druk plat met een amandel in het midden. Bestrijk de koekjes met een kwastje met de andere helft van het ei.

Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in 25 minuten.

Laat op de bakplaat afkoelen. Bewaren in een koektrommel.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.