Menu

Glutenvrije hartjeskoekjes

Glutenvrije hartjeskoekjes

Ingrediënten voor Glutenvrije hartjeskoekjes

220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
Rasp van 1 limoen of citroen,
Ongeveer 100 gram aardbeienjam

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (4 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
15
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
11 mei 2020

Hoe maak je Glutenvrije hartjeskoekjes

Doe alle ingrediënten (behalve de jam) in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Laat het deeg minstens een uur rusten in de koelkast, het deeg moet goed koud worden!

Bestuif het aanrecht met wat glutenvrij wit meel.
Rol het deeg uit tot een dunne lap.
Steek rondjes uit het deeg. Voor de helft van de koekjes steek je er in het midden een hartje uit.
Verdeel de ronde koekjes zonder hartje over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Smeer een dunne laag jam over de koekjes, leg dan het koekje met het hartje hier overheen.
Druk aan, je kunt nog een beetje extra jam in het hartje doen.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 165 in ongeveer 10 minuten gaar.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.