Menu

Aardbeien Macarons

Aardbeien macaron glutenvrij

Ingrediënten voor Aardbeien Macarons

Voor de macarons

130 gram amandelmeel,
240 gram poedersuiker,
4 grote eieren,
100 gram fijne kristalsuiker,
Scheut roze kleurstof

Voor de vulling

150 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
10 el aardbeienjam

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.7 (9 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
20
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
11 mei 2020

Hoe maak je Aardbeien Macarons

Roer de poedersuiker en het amandelmeel door elkaar.
Klop de eiwitten in een grote kom tot er zachte pieken ontstaan.
Klop de suiker hier geleidelijk door. Klop hier ook de roze kleurstof door.
Spatel steeds een derde van het amandelmengsel door de meringue.
De droge ingrediënten moeten volledig worden opgenomen. Uiteindelijk valt het beslag in een lint van de spatel.
Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 1 cm.
Spuit de macarons in cirkels op een met bakpapier bekleedde bakplaat (ongeveer 40 stuk, afhankelijk van de grootte).
Tik de bakplaten op het aanrecht om de luchtbellen te verwijderen.

Laat de macarons 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bak de macarons 10-15 minuten.
Laat ze daarna 10 minuten afkoelen en trek ze daarna voorzichtig los van het bakpapier.

Klop de slagroom en vanillesuiker luchtig.
Besmeer de ene macaron met een halve eetlepel jam en de andere met het slagroom.
Druk dan de twee macarons op elkaar.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.