Menu

Knapperige Amandelkoekjes

Glutenvrije Amandelkoekjes

Ingrediënten voor Knapperige Amandelkoekjes

100 gram gemalen amandelen of amandelmeel
120 gram glutenvrij wit meel
60 gram amandelen in stukjes
snuf zout
1 theelepel vanille-extract
70 gram lichtbruine basterdsuiker
120 gram roomboter (ongezouten)

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (23 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
13 mrt 2020

Hoe maak je Knapperige Amandelkoekjes

Mix de boter, vanille-extract en de suiker tot een romige massa.
Voeg het meel, het amandelmeel, de zout. Kneed hier een deeg van.
Doe nu de amandel-stukjes erbij.
Kneed goed door en maak een rol van het deeg, doorsnee ongeveer 5 cm., doe er plastic folie omheen en laat een uur rusten in de koelkast.

Snijd de rol in plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in ongeveer 13 minuten goudbruin in de oven op 180 graden.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Veelgestelde vragen: 

Reacties

Door Trudie Sprinkhuizen op wo, 16/11/2022 - 12:10

Er staat niet in het recept vermeldt hoeveel koekjes je ervan kunt maken

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.