Menu

Chocolade Fudge Koekjes

Glutenvrije koekjes chocolade fudge

Ingrediënten voor Chocolade Fudge Koekjes

200 gram glutenvrije wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout

Voor de bovenlaag

3 eetlepels slagroom,
200 gram fudge,
125 gram melk chocolade

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (3 stemmen)
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
20
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Chocolade Fudge Koekjes

Doe meel, suiker, vanillesuiker, roomboter, ei en het snufje zout in een beslagkom.
Mix het met de keukenmachine tot een geheel.
Wanneer alles goed gemengd is kneed je er met je handen een bol van.
Laat deze een uur koelen in de koelkast.

Wanneer het deeg gerust heeft maak je er gelijke rondjes van.
Druk de koekjes een beetje plat en maak in het midden van je koekje een kuiltje, dit kan met je vinger of een lepel.

Bak de koekjes vervolgens in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar op 180 graden.
Als de koekjes klaar zijn laat je ze 15 minuten afkoelen.

Snijd ondertussen alle fudge in blokjes, houd 65 gram over voor de topping.
125 gram fudge smelt je met 3 eetlepels slagroom.

Doe de fudge 1 minuut in de magnetron, roer na 30 seconden.
Bestrijk één eetlepel fudge over de bovenkant van de koekjes,
laat dit 30 minuten afkoelen totdat de fudge hard word.

Smelt de melkchocolade in de magnetron op dezelfde manier als de fudge.
Bestrijk één eetlepel chocolade over de koekjes en strooi de blokjes fudge erover heen.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.