Ingrediënten voor Chocoladekoeken met Havermout
65 gram havermout,
100 gram wit glutenvrij meel,
30 gram roomboter (ongezouten),
1 ei,
20 gram cacaopoeder,
1 theelepel bakpoeder,
snufje zout,
50 gram kristalsuiker,
50 gram donkerbruine basterdsuiker
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
20
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
12 jan 2020
Laatste wijziging:
30 mrt 2020
Hoe maak je Chocoladekoeken met Havermout
Mix de boter en de suiker tot een romige massa, voeg het ei toe en mix tot een egaal mengsel.
Voeg het meel, de cacao, de havermout, het zout en de bakpoeder toe en mix tot alles is opgenomen.
Het deeg kan wat plakkerig blijven.
Vorm met koele handen snel 12 balletjes van het deeg. Je hoeft ze niet plat te drukken.
Leg de balletjes op bakpapier op de bakplaat en bak ze ongeveer 13 minuten op 190 graden.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Reacties
Zou ik ook de ah vrij van gluten zelfrijzend bakmeel kunnen gebruiken?
Dat is geen probleem, echter doordat je zelfrijzend bakmeel wil gaan gebruiken moet je het bakpoeder weglaten.
Je tip of commentaar