Ingrediënten voor Glutenvrije citroenkoekjes
60 g glutenvrij wit meel,
150 g amandelmeel (je kan ook zelf blanke amandelen fijn malen),
2 theelepels bakpoeder,
75 g boter (op kamertemperatuur),
100 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
rasp en sap van 1 citroen,
snuf zout
De Volkskrant
Hoe maak je Glutenvrije citroenkoekjes
Klop de boter, citroenrasp, citroensap, de vanillesuiker en de suiker tot een romige massa. Voeg het meel, de amandelmeel, het zout en de bakpoeder toe.
Mix nog een korte tijd tot alles goed is opgenomen. Vorm een bal van het deeg, wikkel het deeg in plastic folie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Neem steeds een eetlepel deeg en vorm balletjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak een vork nat en druk de balletjes plat.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175 graden in circa 10-12 minuten gaar. Ze worden goudgeel met een bruin randje.
Blijf er de laatste minuten bij en haal ze op tijd uit de oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Je tip of commentaar