Ingrediënten voor Aardbeien vlaai, glutenvrij
Gebruik het basisrecept voor de bodem
330 gram glutenvrij wit meel,
1 1/4 theelepel droge gist,
5 eetlepels suiker,
Snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4 eetlepels geklutste ei,
100 gram melk (handwarm),
Voor de Banketbakkersroom
500 ml volle melk,
4 eidooiers,
30 gram glutenvrij wit meel,
1 zakje vanillesuiker,
60 gram suiker
Voor de aardbeien met glanslaag
250 gram aardbeien,
2 blaadjes gelatine,
50 gram suiker,
70 gram lemon curd (of andere jam),
85 ml water
Slagroom
Hoe maak je Aardbeien vlaai, glutenvrij
Maak eerst de banketbakkersroom, die moet namelijk afkoelen.
Klop de dooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig tot het bijna wit wordt.
Kook intussen de melk.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van suiker en ei, meng tot een glad geheel.
Dan mag ook de warme melk er al roerend bij gegoten worden.
Doe dan het hele mengsel in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
Er moet nu een dikke vla ontstaan.
Laat het mengsel dan afkoelen, roer het intussen wel af en toe (we willen geen velletjes!).
Als het mengsel is afgekoeld mag de koelkast in, zo kan het verder opstijven.
Nu kun je beginnen aan het deeg.
Roer het meel, de gist, de suiker en de zout door elkaar. Voeg de boter, het ei en de melk toe.
Het roeren kan met behulp van de keukenmachine.
Vorm een deeg dat niet meer plakt, als het toch plakt voeg dan nog een beetje meel toe.
Verdeel het deeg over de vlaaivorm, het past precies in een vorm van 28 in doorsnee.
Doe de banketbakkersroom erin en bak de vlaai een half uur in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Als de taart is afgekoeld kunnen de aardbeien gehalveerd worden.
Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in koud water.
Verdeel de aardbeien over de vlaai, als topping.
Breng het water en de suiker aan de kook tot het suiker is opgelost.
Haal het pannetje van het vuur, roer de jam door het mengsel.
Roer dan ook de gelatine erdoor, tot deze is opgelost.
Laat de gelei afkoelen tot het handwarm is en bestrijk de aardbeien hiermee.
Garneer met toefjes slagroom.
Je tip of commentaar