Menu

Banketbakkersroom (basis)

Glutenvrije banketbakkersroom, basisrecept

Ingredi├źnten voor Banketbakkersroom (basis)

500 ml volle melk,
4 eidooiers,
30 gram glutenvrij wit meel,
1 zakje vanillesuiker,
60 gram suiker

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.4 (8 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Uitpaulineskeuken

Laatste wijziging: 
05 mei 2020

Hoe maak je Banketbakkersroom (basis)

Klop de dooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig tot het bijna wit wordt.
Kook intussen de melk.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van suiker en ei, meng tot een glad geheel.
Dan mag ook de warme melk er al roerend bij gegoten worden.
Doe het hele mengsel in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
Er moet nu een dikke vla ontstaan.

Laat de banketbakkersroom nu afkoelen, roer het wel af en toe (we willen geen velletjes!).
Als de room helemaal is afgekoeld mag de koelkast in, dan kan het mooi opstijven.

Nu heb je de perfecte basis voor tompoezen of de vulling van een taart.
Van de overige eiwitten kun je heel makkelijk schuimpjes maken, leuk om de taart mee te garneren!

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.