Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Banketbakkersroom (basis)

Glutenvrije banketbakkersroom, basisrecept

Ingrediënten voor Banketbakkersroom (basis)

500 ml volle melk
4 eidooiers
30 gram glutenvrij wit meel
1 zakje vanillesuiker
60 gram suiker

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.3 (4 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Uitpaulineskeuken

Laatste wijziging: 
22 feb 2020

Hoe maak je Banketbakkersroom (basis)

Klop de dooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig tot het bijna wit wordt.
Kook intussen de melk.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van suiker en ei, meng tot een glad geheel.
Dan mag ook de warme melk er al roerend bij gegoten worden.
Doe dan het hele mengsel in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
Er moet nu een dikke vla ontstaan.

Laat het mengsel dan afkoelen, roer het intussen wel af en toe (we willen geen velletjes!).
Als het mengsel helemaal is afgekoeld mag de koelkast in, dan kan het mooi opstijven.

Nu heb je de perfecte basis voor een taartvulling.
Van de eiwitten kun je schuimpjes maken, leuk om de taart mee te garneren!

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.