Ingrediënten voor Glutenvrije mini tompoezen
Maak de banketbakkersroom volgens dit basisrecept,
6 plakjes glutenvrije bladerdeeg (250 gram),
100 gram poedersuiker,
1 a 2 el water,
Paar druppels citroensap
Hoe maak je Glutenvrije mini tompoezen
Rol de plakjes bladerdeeg nog wat uit met een deegroller.
Snijd alle plakjes bladerdeeg in 8 reepjes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg zodat deze niet te veel gaat rijzen.
Bak de bladerdeeg in de oven op 180 graden in 20 minuten gaar.
Maak de banketbakkersroom volgens dit basisrecept.
Vul een spuitzak alvast met de banketbakkersroom.
Het glazuur
Doe de poedersuiker in een kom en voeg er beetje bij beetje wat kleurstof (wortelsap of glutenvrije oranje kleurstof) bij en roer goed door elkaar.
Doe er - al roerend - net zolang een paar druppels water/citroensap bij tot je een dikke maar gladde glazuur krijgt.
Smeer 24 plakjes bladerdeeg in met het glazuur.
Spuit op de andere 24 bladerdeeg rechthoekjes de banketbakkersroom.
Druk de rechthoeken op elkaar tot een tompoes.
Perfect voor Koningsdag!
Reacties
De tompoucen waren hartstikke lekker en leuk om te maken met mijn dochters (12 en 10 jaar).
Fijn, dat is leuk om te horen!
Je tip of commentaar