Ingrediënten voor Glutenvrije poffertjes
300 ml melk,
200 gram glutenvrij wit meel,
Halve tl zout,
7 gram droge gist,
1 ei,
35 gram gesmolten boter,
1 scheut stroop (of zakje vanillesuiker),
Serveer met:
Roomboter en poedersuiker
Kooktijdschrift
Hoe maak je Glutenvrije poffertjes
Doe de zout en het meel in een beslagkom. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is, roer dan de gist door de melk. Voeg dit toe aan het meel en roer het geheel door elkaar. Voeg dan de gesmolten boter en het ei toe en roer nogmaals tot een glad beslag. Meng als laatste de stroop door het deeg. Dek het deeg af en laat het een uur rijzen op een warme plek (boven de verwarming of in de zon).
Giet het beslag in een beslag fles of spuitzak. Verhit de poffertjespan op het vuur. Smeer dan de kuiltjes in met gesmolten boter, gebruik hier een kwastje voor. Giet in elk kuiltje beslag tot het kuiltje ongeveer voor driekwart gevuld is. Keer de poffertjes om als 1 kant goudbruin gebakken is.
Serveer de poffertjes met een klontje roomboter en poedersuiker.
Je tip of commentaar