Menu

Gevulde courgette

Gevulde courgettes

Ingrediënten voor Gevulde courgette

5 courgettes,
300 gram rijst,
300 gram rundergehakt,
100 gram zwarte olijven,
1 ui,
Blik tomatenblokjes (400 gram),
1 glutenvrij runderbouillonblokje,
Geraspte kaas (ongeveer 150 gram),
Theelepel Italiaanse kruiden,
Peper

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
09 jul 2020

Hoe maak je Gevulde courgette

Kook de rijst 1 minuut minder dan aangegeven op de verpakking.
Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees eruit.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Braad de gehakt in een pan tot het gaar is.
Voeg dan de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe.
Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel nog wat zout.
Laat het geheel 5 minuten pruttelen en schep daarna de rijst erdoor.
Snijd de ui in ringen.

Leg de courgettes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Vul de courgettes met het gehakt-rijst mengsel.
Bestrooi de gevulde courgettes met de geraspte kaas en de uiringen.
Plaats de courgettes in de oven en bak ze 25 minuten.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.