Menu

Glutenvrije aardbeientaart

Glutenvrije aardbeientaart

Ingredi├źnten voor Glutenvrije aardbeientaart

Voor de cake

150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
Zakje vanillesuiker,
1 tl citroensap,
50 gram gesmolten boter,

Voor de vulling en topping

200 ml slagroom,
1 zakje klopfix,
2 zakjes vanillesuiker,
2 el kwark
400 gram aardbeien

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (5 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingsmethode: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
06 jun 2021

Hoe maak je Glutenvrije aardbeientaart

Maak als eerste de cake. Warm de oven voor op 160 graden.
Bedek hiervoor de bodem van een springvorm (24 cm in doorsnee) met een bakpapiertje en vet de randen in met boter.
Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine.
Voeg het meel, de bakpoeder, vanillesuiker en het citroensap toe. Klop dit erdoor.
Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop die ook door het mengsel.
Giet het cakebeslag in de springvorm.
Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart afkoelen.

Snijd de cake doormidden als deze goed is afgekoeld.
Klop de slagroom, vanillesuiker en klopfix stijf.
Spatel als laatste de kwark door het slagroom.
Snijd de aardbeien in stukjes.
Verdeel de helft van de slagroom over de onderste cake.
Leg hier iets meer dan de helft van de aardbeien op.
De tweede laag cake kan hier nu bovenop, verdeel hier de rest van de slagroom en aardbeien over.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.