Ingrediënten voor Glutenvrije aardbeientaart
Voor de cake
150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
Zakje vanillesuiker,
1 tl citroensap,
50 gram gesmolten boter,
Voor de vulling en topping
200 ml slagroom,
1 zakje klopfix,
2 zakjes vanillesuiker,
2 el kwark
400 gram aardbeien
Hoe maak je Glutenvrije aardbeientaart
Maak als eerste de cake. Warm de oven voor op 160 graden.
Bedek hiervoor de bodem van een springvorm (24 cm in doorsnee) met een bakpapiertje en vet de randen in met boter.
Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine.
Voeg het meel, de bakpoeder, vanillesuiker en het citroensap toe. Klop dit erdoor.
Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop die ook door het mengsel.
Giet het cakebeslag in de springvorm.
Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart afkoelen.
Snijd de cake doormidden als deze goed is afgekoeld.
Klop de slagroom, vanillesuiker en klopfix stijf.
Spatel als laatste de kwark door het slagroom.
Snijd de aardbeien in stukjes.
Verdeel de helft van de slagroom over de onderste cake.
Leg hier iets meer dan de helft van de aardbeien op.
De tweede laag cake kan hier nu bovenop, verdeel hier de rest van de slagroom en aardbeien over.
Reacties
Twee keer geprobeerd, twee keer als resultaat een cake van slechts een cm hoog. Vorm is 24 cm, daar ligt het niet aan. Geen idee wat er fout gaat. Wellicht moeten de eieren heel lang geklopt worden, of moet alleen het eiwit gebruikt worden?
Met de hoeveelheid beslag kom je in een vorm van 24 cm sowieso hoger uit dan een cake van slechts 1 cm hoog ook als het niet zou rijzen. Is er bakpoeder gebruikt? Je kan ander soort meel proberen (van Mixwell bijvoorbeeld).
Net de taart gemaakt maar komt niet hoger dan 1 cm. Wat doe ik verkeerd of klopt 150 gram meel niet?
150 gram meel klinkt wel heel weinig
Jammer dat ik geen foto kan plaatsen de taart zojuist gemaakt, prachtig geworden.
Je tip of commentaar