Ingrediënten voor Glutenvrije pruimencake
150 gram boter,
90 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
70 gram amandelmeel,
3 eieren,
120 gram glutenvrij wit meel,
hand vol pruimen,
snufje zout,
3 eetlepels abrikozenjam
Hoe maak je Glutenvrije pruimencake
Mix de boter, de suiker en de vanillesuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe.
Blijf mixen tot het een luchtig deeg is.
Voeg de amandelmeel, het gewone meel en het zout toe.
Mix nog even kort tot het meel is opgenomen.
Bekleed de bodem van een appeltaartvorm met bakpapier.
Smeer de randen in met boter.
Doe het beslag in de vorm en strijk het glad.
Was de pruimen en snijd er plakjes af rondom de pit.
Leg de pruimen op het deeg.
Bak de cake 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Warm de jam even in een kopje in de magnetron en smeer met een kwastje de jam op de cake.
Reacties
Zit er geen rijsmiddel in deze recept? Is dit eigenlijk en pudding?
Zit geen rijsmiddel in.
Het is geen pudding.
Je tip of commentaar