Menu

Glutenvrije pruimencake

Glutenvrije pruimencake

Ingrediënten voor Glutenvrije pruimencake

150 gram boter,
90 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
70 gram amandelmeel,
3 eieren,
120 gram glutenvrij wit meel,
hand vol pruimen,
snufje zout,
3 eetlepels abrikozenjam

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Bezoeker
Laatste wijziging: 
11 sep 2021

Hoe maak je Glutenvrije pruimencake

Mix de boter, de suiker en de vanillesuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe.
Blijf mixen tot het een luchtig deeg is.
Voeg de amandelmeel, het gewone meel en het zout toe.
Mix nog even kort tot het meel is opgenomen.
Bekleed de bodem van een appeltaartvorm met bakpapier.
Smeer de randen in met boter.
Doe het beslag in de vorm en strijk het glad.

Was de pruimen en snijd er plakjes af rondom de pit.
Leg de pruimen op het deeg.

Bak de cake 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Warm de jam even in een kopje in de magnetron en smeer met een kwastje de jam op de cake.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.