Ingrediënten voor Glutenvrije abrikozen gebakjes (zonder oven)
250 gram glutenvrije koekjes,
100 gram boter,
150 ml slagroom,
300 gram MonChou (of andere naturel roomkaas, eventueel lactosevrij),
1 zakje vanillesuiker,
2 eetlepels suiker,
Blik abrikozen
Libelle
Hoe maak je Glutenvrije abrikozen gebakjes (zonder oven)
Verkruimel de koekjes en smelt de boter in de magnetron of een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
Afhankelijk van het soort koekje dat je gebruikt heb je misschien minder boter nodig, het mengsel moet niet te vettig worden.
Gebruik een ronde koekvorm van ongeveer 6 cm in doorsnee.
Doe hier 2 eetlepels aan koekkruimels in, druk plat en vorm een kommetje. Wij gebruikten hiervoor de platte- en bolle kant van een koffie maatlepel.
Haal het ronde koekvormpje weg en herhaal tot de koekkruimels op zijn.
Laat de kommetjes een uurtje opstijven in de koelkast.
Mix de slagroom lobbig en klop vervolgens ook de MonChou en suiker erdoor.
Verdeel het mengsel op de koeken.
Leg als laatste de abrikozen op de gebakjes en bewaar de gebakjes in de koelkast.
Reacties
Ik haal er 10 taartjes uit.
Je tip of commentaar