Ingrediënten voor Glutenvrije gebakjes zonder oven
180 gram glutenvrije biscuitjes,
60 gram witte chocolade,
80 gram boter,
200 gram roomkaas,
250 ml slagroom,
4 el suiker,
2 el poedersuiker,
1 zakje vanillesuiker,
1 zakje klopfix,
Rasp van 1 citroen,
Aardbeien voor de garnering
Hoe maak je Glutenvrije gebakjes zonder oven
Maal de koekjes en witte chocolade fijn met een keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron of in een steelpan en meng dit met de fijngemalen koekjes en chocola. Vul de bodem van een siliconen muffinbakvorm met het koekjesmengsel. Laat de bodems een uurtje opstijven in de koelkast.
Spatel de roomkaas, citroenrasp en poedersuiker door elkaar. Klop de slagroom samen met de suiker, vanillesuiker en klopfix stijf. Spatel de 2 mengsels door elkaar. Verdeel het mengsel over de koekjesbodems en strijk de bovenkant glad. Laat de gebakjes 2 uur opstijven in de koelkast.
Om de gebakjes uit de muffinvormpjes te halen snijd je eerst met een schilmesje de randen van de taartjes los. Daarna kun je de gebakjes voorzichtig uit de muffinvorm halen. Strijk de roomkaaslaag eventueel nog een beetje glad met een mes. Snijd voor de garnering de aardbeien in plakjes en leg ze als een bloem op de gebakjes.
Je tip of commentaar