Menu

Glutenvrije tiramisu

Glutenvrije tiramisu

Ingrediënten voor Glutenvrije tiramisu

1 ei,
40 gram suiker,
60 - 80 gram glutenvrije lange vingers,
Rasp van 1 citroen,
80 gram slagroom,
40 gram glutenvrije pure chocolade (plus extra voor het garneren),
125 gram (creme fraiche) mascarpone,
1 el marsala wijn,
1 zakje vanillesuiker,
1 el cacao poeder

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.5 (31 stemmen)
Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

familie recept

Laatste wijziging: 
26 dec 2021

Hoe maak je Glutenvrije tiramisu

Roer de suiker, eidooier en citroenschil tot een luchtig geheel.

Verhit 30 gram slagroom in een pan. Los de chocola hierin op.
Klop het warme slagroommengsel door het eidooier mengsel.
Klop dan ook de mascarpone erdoor.

Bedek de bodem van een ovenschaal met de lange vingers en besprenkel die met marsala.
Verdeel het chocolade mengsel erover. Laat dit ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.

Klop de resterende slagroom met de vanillesuiker tot zachte pieken en verdeel het over de tiramisu.
Bestrooi de slagroom met chocolade snippers en cacao.

Als variatie kun je de lange vingers besprenkelen met een half kopje sterke koffie.

Reacties

Door Bezoeker op vr, 04/09/2020 - 20:34

Als je e.e.a. in de koelkast zet wanneer moet dan de resterende slagroom en vanillesuiker over de tiramisu? Is dat na die 2 uur?

Hoor het graag!

Door Paul op za, 05/09/2020 - 10:14

Hallo,

Het chocolademengsel moet opstijven in de koelkast, dus na die (ongeveer) 2 uur de slagroom erover.

Veel plezier bij het maken en het opeten!

Door Mari op di, 11/01/2022 - 13:47

Niet alleen erg lekker maar ook makkelijk te bereiden en hij ziet er mooi uit. Gemaakt afgelopen december als één van onze ‘assortiment kerst toetjes’. Gewaardeerd door iedereen.

Door Elisabeth op di, 01/08/2023 - 06:06

Hallo, recept klinkt heerlijk!
Maar hoe groot moet de ovenschaal zijn?
Die op de foto ziet er erg groot uit voor de hoeveelheden die genoemd zijn.
Ik hoor het graag!

Door Paul op di, 01/08/2023 - 11:56

Hi Elisabeth,

Het is ook heerlijk!

Het formaat is globaal 27cm bij 20cm.

Succes!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.